Home Pret caramida
Pret caramida
Pret caramida PDF Imprimare Email
Pret caramida
Scris de adrian86   
Marţi, 22 Martie 2011 10:23
In calcularea pretului de realizare a caramizlor se iau in calcul metoda de fabricare a acestora, ingredientele utilizate, durabilitatea dar si multe altele, de aceea este bine de stiut care tip de caramida reprezinta alegerea cea mai buna pentru fiecare dintre noi. Pentru fiecare operatiune sunt recomandate anumite tipuri de caramizi.

Metode de fabricare
Caramizi pot fi facute din lut, sisturi ardezie, silicat de calciu, beton, sau fasonate din pietre cioplite.Argila este materialul cel mai comun, iar caramizi de lut moderne formate in una din cele trei procese - noroi moale, presare la uscat sau extrudat. In mod normal, caramida contine urmatoarele ingrediente:
1. Dioxid de siliciu (nisip) - 50% la 60% din greutate
2. Alumina (argila) - 20% la 30% din greutate
3. Var - 2-5% din greutate
4. Oxid de fier - 5-6% (nu mai mare de 7%) din greutate
5. Magnesia - mai putin de 1% din greutate

In functie de modul in care sunt produse caramizile se clasifica in mai multe categorii:
Caramizile din noroi:
Metoda noroiului moale este cea mai comuna, dar si cel mai economic din punct de vedere financiar. Acesta incepe cu lut crud, de preferinta intr-un amestec cu 25-30% nisip pentru a reduce contractie. Lutul este amestecat cu apa pana la consistenta dorita. lutul este apoi presat in forme de otel cu o presa hidraulica. forma obtinuta este apoi arsa, la 900-1000 °C, pentru a obtine putere.

Carazmizi uscate si presate
Metoda de presare uscata este similar cu cel al caramizilor din noroi, se incepe cu un amestec de lut mult mai groas, pentru a forma o caramida de mai buna calitate. Deoarece forta de presare este mai mare iar durata de ardere este mai indelungata fac aceasta metoda sa fie mai costisitoare.

Caramizile extrudate
Lutul extrudat este amestecat cu apa in proportie de 10-15% (extrudare rigid) sau 20-25% apa (extrudare moale). Acesta este transportat fortat printr-o moara pentru a crea un cablu lung de material cu latimea si adancimea corespunzatoare. Aceasta este apoi taiat in caramizi cu lungimea dorita printr-un perete de fire. Cele mai multe caramizi structurale sunt realizate prin aceasta metoda, rezultand niste caramizi grele si dense, fara gauri si perforari. Realizarea gaurilor se va realiza cu ajutorul morilor si acestea vor avea rolul de areduce volumul necesar de lut prin intregul proces, cu reducerea, in consecinta, costurilor. Caramizi sunt mai usoare si mai usor de manevrat, si au proprietati termice diferite fata de caramizi solide. caramizi taiate sunt intarite prin uscare timp de 20-40 de ore pana la 50 la 150 ° C, inainte de a fi arse.

Caramizi din silicat de calciu
Materia prima pentru caramizile din silicat de calciu includ piatra de var amestecat cu cuart, zdrobite sau agregate de balastiera silicioasa, impreuna cu coloranti minerali. Materialele sunt amestecate si sunt lasate pana cand varvarul este complet hidratat, amestecul este apoi presat in forme si tratat intr-o autoclava pentru doua sau trei ore pentru a accelera intarirea chimica. Caramizile terminate sunt foarte exacte si uniforme, fiind nevoie de o de manipulare atenta pentru a evita deteriorarea caramizilor. Caramizile se poate face intr-o varietate de culori, albul este culoarea cea mai comuna, dar pot fi realizate si alte culori dorite.
Ultima actualizare în Luni, 24 Ianuarie 2011 13:58
 


Sondaje

Ce tip de caramida ati folosit pentru casa dvs?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com